VCS /Kameleon  G1

VCS/Kameleon G1 – VEP G3          8-0

Seizoen 2011-2012 is begonnen met een paar trainingen. De teams hebben dit jaar hun thuisbasis bij de Voetbalclub Sparta (VCS) aan de Dedemsvaartweg in Den Haag. Op zaterdag 3 september 2011 mocht de VCS/Kameleon G1 aantreden voor de eerste wedstrijd. Het was warm die dag, zeer warm, dus de vele waterflesjes stonden gevuld klaar en zouden tijdens de wedstrijd regelmatig bijgevuld worden. Het team van VEP G3 mocht de aftrap doen voor de eerste helft. Al snel mochten ze een corner (de 1e van de wedstrijd) nemen, maar de bal werd rap overgenomen door de spelers van VCS/Kameleon. Na hun eerste corner en twee pogingen van Ali, die allebei naast de goal terechtkwamen, kon diezelfde Ali uit een voorzet van Patrick wel scoren: 1-0. Na een schot van Patrick op aangeven van Fahim en Ali, die overging, schoot Ali op een voorzet van Mike weer raak: 2-0.De spelers van VEP G3 deden van alles om de aanvallen van de VCS/Kameleonners te keren. Ze speelden geconcentreerd en zeer goed samen. Verder wisselden ze regelmatig van spelers, net als de spelers van VCS/Kameleon, om niet al te moe te worden en om uit te rusten in de schaduw. Maar helaas voor hen werd het als snel 3-0 voor VCS/Kameleon via Fahim en 4-0 via Ali.Er werd over en weer gespeeld en aangevallen op de goal van de tegenstander, om en om door de VEP-ers en de VCS/Kameleonners. Mike kreeg de kans, benutte die en scoorde 5-0 en iets voor het einde van de eerste helft werd het zelfs 6-0 dankzij Eldaa’a.

Aan het begin van de tweede helft kon je merken, dat in de pauze goed overlegd was binnen de teams. Een pep-talk is altijd goed. Dat geeft inspiratie en nieuwe energie. Het team van VCS/Kameleon mocht aftrappen deze tweede helft. Ze waren wel erg snel. Mike schoot naast. Maar enkele minuten later benutte Victor de kans en scoorde: 7-0. De keeper van VEP G3 had het druk met al die aanvallen van VCS/Kameleon. Maar hij liet zich niet kennen en stopte regelmatig de keiharde ballen van de aanvallende VCS/Kameleonners. Maar helaas voor hem, Mohamed kon scoren: 8-0. Het werd steeds drukker bij de goal van VEP G3. De keeper van kwam zijn teamgenoten te hulp. Mike van VCS/Kameleon viel aan met drie tegenspelers om hem heen, die hij snel van zich af wist te houden en gaf de bal over aan Victor. Victor wilde scoren maar had niet gerekend op een goed verdedigende speler nummer 15 van VEP G3, die de bal behendig uit de goal manoeuvreerde. Dat was een applausje waard.

Er kwamen nog vele kansen voor VCS/Kameleon: op een voorzet van Stephan kon Mike niet reageren en een voorzet van Patrick via Victor was te hard voor Mohamed.Maar ook de spelers van VEP G3 kregen kansen. Een mooi opgezette aanval op de goal van VCS/Kameleon ging helaas achter. En na een paar aanvallen en een corner van VCS/Kameleon, die of naast gingen, of over, of te zacht waren, hadden ze een mooie kans. Die werd niet benut, want alweer ging de bal achter. Een ingooi van VEP G3 werd door Ali onderschept. Hij rende met de bal richting het doel van VEP G3 en schoot. Het schot raakte de paal. Bij een volgende aanval raakte de keeper van VEP G3 de knie van Mike van VCS/Kameleon. Een luide gil klonk over het veld. Maar Mike liet zich niet wisselen en wilde doorspelen. Hij liet merken, dat het best wel ging.

De wedstrijd was even later al afgelopen. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide teams speelden goed. Wat zal de volgende wedstrijd ons brengen? Hopelijk niet zulk warm weer… Spelers van VEP G3: ondanks de voor jullie moeilijke wedstrijd hebben ook jullie laten zien, dat samen spelen en overspelen en samen tactieken uitdenken belangrijk is bij het voetbalspel.

 Karin Vrouwenvelder

 

 
 
 
Bekerwedstrijd :
VCS/Kameleon G1 – VEP G3
3 september 2011