Home 

 

 

 

Sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking

 

Uitzending gemist 12 februari 2011

 http://www.rtvdiscus.nl/escamp/escamp.htm

 

PERSBERICHT

 

Wethouder Karsten Klein trapt af voor WorkMate bij Kameleon

Rotterdam, 11 januari 2011 - Op 26 januari voetbalt wethouder Klein met de jongste kinderen van Kameleon, een Haagse sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking, en trapt zo af voor de start van WorkMate binnen de gemeente Den Haag. Dit gaat gebeuren vanaf 13:00 uur in de grote zaal van het verenigingsgebouw van Kameleon aan het Veldzicht 20 te Den Haag. 

Via WorkMate, www.workmate.nu, leveren werkgevers praktisch en doeltreffend samen met hun medewerkers een concrete bijdrage aan een leefbare stad. Voor de medewerkers met een druk sociaal leven, drukke baan en dito agenda is het niet altijd mogelijk om iedere week voor een goed doel in actie te komen. Via www.workmate.nu schrijft de medewerker zich in voor een eenmalige kortdurende activiteit. Op de gemakkelijke en heldere website zien zij precies, wat er de komende tijd te doen is in de stad en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren. Spreekt een project aan, dan geeft de medewerker zich met een klik van de muis op om op de gewenste dag een handje te helpen. Voor de maatschappelijke organisaties is WorkMate een goede mogelijkheid om mensen (tijdelijk) bij hun organisatie te betrekken en zij kunnen deze extra hulp goed gebruiken. In 2006 gaf Prinses Maxima het startsein voor WorkMate. Na de stad Rotterdam is WorkMate sinds najaar 2010 ook actief in Den Haag. Naast de gemeente Den Haag doen nog vele andere topwerkgevers mee. KPMG, Rabobank, Shell, ABN AMRO, de gemeente Rotterdam, ING, de Erasmus Universiteit en anderen sloten zich inmiddels aan. Ook bedrijven uit het MKB-segment doen mee, onder andere 2organize, Bureau Rietveld, Houthoff Buruma en Nassau Verzekeringen. Het doel is, dat zoveel mogelijk werkgevers (groot en klein) met WorkMate aan de slag gaan.

De gemeente Den Haag heeft voor WorkMate gekozenů.

Kameleon biedt meer dan 15 verschillende sporten aan mensen met een lichamelijke beperking. Om er slechts enkele te noemen: jeugdsport, fitness, darten, koersbal, tafeltennis en voetbal. Kameleon draait voor de volle honderd procent op de inzet van vrijwilligers en is daarom blij, dat de workmates van de gemeente Den Haag en alle andere deelnemende werkgevers Kameleon en haar sporters komen versterken. Kameleon is een van de eerste maatschappelijke organisaties, die via een WorkMate een beroep doen op werkende stadsgenoten. Naast Kameleon doen ook organisaties als Steinmetz|de Compaan, Florence, Parnassia, Mooi en de stadsboerderijen mee.