Laat ik mezelf eerst even voorstellen: 

Ik ben Joop Vrouwenvelder en ik ben geboren in Den Haag op 01 december 1948. Ik ben opgegroeid in het centrum van Den Haag. Mijn vader was M.C.M. (Coenraad) Vrouwenvelder. Ik heb 4 broers en 2 zussen. 

Klik hier voor meer informatie. 

Mijn oudste broer (Coenraad) was begonnen met het onderzoek naar de stamboom van de familie Vrouwenvelder via  andere familieleden en bidprentjes. Later heb ik dit overgenomen en heb de stamboom verder uitgebreid onderzocht. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat ook andere mensen geďnteresseerd waren in de stamboom van de familie Vrouwenvelder. Zo kwam ik onder andere: Niek Frauenfelder en later Sjaak Toetenel tegen. 

Ik kreeg nog niet zo lang geleden interesse voor het bouwen van een site. Na wat uitleg en speciale programmaatjes is mij dit ook gelukt. En zo begon deze site met de bedoeling om foto’s op te zetten van bijv. familieactiviteiten. 

Later zijn we ook begonnen met de stamboom van de familie Vrouwenvelder op het internet te publiceren. De stamboom lag al een tijdje op papier klaar maar was nog niet op het internet gezet. Dit initiatief hebben wij genomen, zodat op deze site ook een link naar de stamboompagina staat. Natuurlijk staat nog niet alles erop, maar we zijn al een heel eind. Het “onderzoek” naar de stamboom gaat altijd verder. Wanneer wij weer nieuwe informatie hebben, zal dat zo snel mogelijk op deze site erbij gezet worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Joop Vrouwenvelder en ik ben geboren in Den Haag op 01 december 1948 in het Westeinde ziekenhuis. Mijn vader was M.C.M. (Coenraad) Vrouwenvelder en mijn moeder was Truus Akkermans. 

Ik ben in dit gezin opgegroeid in het centrum van Den Haag; het Hoge Zand 29 (voorheen Hooge Zand) . Op mijn 4e ging ik naar de montessorischool op het Hoge Zand. De 1e t/m 6e klas heb ik gevolgd op de Carolusschool aan het Westeinde ( de jaren 1955-1962). Hierna ging ik naar het LTS op het Lamgroen (Technische school St. Josef, Den Haag). Hier heb ik 2 diploma’s gehaald: elektrotechniek en instrumentmaker. Na mijn schoolperiode ( in 1967) ging ik werken bij het Staatsbedrijf der PTT ( nu KPN) en sinds 1 september 2007 met de VUT